Paštičky s Nivou a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 450 g Tuňák v oleji
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 250 g Listové těsto
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 156.6 mg
  • Draslík 732.6 mg
  • Vláknina 6818.5 mg
  • Vitamín A 6818.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8-10 cm.

  • 2

    Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potíráme vajíčkem, na něj posadíme dva, opět vajíčkem potřené kroužky těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky. Pečeme je 8-12 minut dozlatova.

  • 3

    Připravíme si náplň: tuňáka z konzervy scedíme a dáme do misky a výrazně opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka, pak je nakrájíme na kostičky a přidáme k tuňáku spolu s očištěnou jarní cibulkou pokrájenou na tenké kroužky. Polovinu sýru Niva nastrouháme a všechny přísady promícháme. Paštičky naplníme a přiklopíme "pokličkou", položíme na ni plátek nakrájeného sýru Niva a dáme do předehřáté trouby. Paštičky zapečeme při 180 °C 7-10 minut.

  • 4

    Paštičky podáváme teplé jako předkrm.

Komentáře k receptu