Kuřecí prsíčka s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 225 g Pancetta
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 4 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1284 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 4798 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 32247.5 mg
  • Draslík 807.4 mg
  • Vláknina 26432.8 mg
  • Vitamín A 26432.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa poprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a zvolna smažíme oloupaný, nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou pancettu asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme stranou.

  • 3

    Do pánve vložíme kuřecí maso a opečeme z obou stran. Vrátíme zpět česnek a pancettu, přidáme ocet, kapary, na kousky nakrájené olivy a nasekaný tymián. Pod pokličkou zvolna vaříme 35 minut. Potom maso vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Do pánve přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minutys do zhoustnutí.

  • 5

    Kuře upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu