Severská jehněčí paštika
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1054 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 388 mg
- Draslík 397.1 mg
- Vláknina 1487.5 mg
- Vitamín A 1487.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Játra omyjeme a pokrájíme na kousky. Játra, cibuli a sardelky několikrát umeleme v mlýnku na maso. Špek nakrájíme na nudličky. 
- 
                                2Z másla, mouky a smetany připravíme omáčku. Všechny připravené suroviny smícháme s vejcem, ochutíme solí, pepřem a brandy a dáme do vymazané paštikové formy. 
- 
                                3Přikrytou paštiku vaříme ve vodní lázni v troubě při teplotě 175 °C asi 50-75 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        