Hříbkové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Strouhanka
  • 600 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Telecí maso mleté
  • 12 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 560 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 12 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1636 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 181.8 mg
  • Draslík 833.8 mg
  • Vláknina 5262 mg
  • Vitamín A 5262 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobouky hříbků odkrojíme, dužinu lehce vydlabeme.

  • 2

    Třně a vydlabanou dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na 25 g rozpáleného másla.

  • 3

    Rozpálíme zbytek másla a osmažíme na něm maso, přidáme smažené houby, nasekanou petržel, smetanu a strouhaný parmezán.

  • 4

    Smažíme 15 minut.

  • 5

    Klobouky hub naplníme připravenou směsí, překlopíme dalším kloboukem. Poté obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance.

  • 6

    Hřibové koule necháme chvíli odpočinout v chladu.

  • 7

    Olej rozpálíme a koule v něm osmažíme.

  • 8

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu