Těstoviny s rajčaty a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Těstoviny konzumní
  • 400 ml Protlak rajčatový
  • 90 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 8.2 mg
  • Draslík 28.2 mg
  • Vláknina 41.8 mg
  • Vitamín A 41.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Protlak a víno nalijeme do pánve a promícháme. Přivedeme k varu. Nalijeme smetanu, promícháme a povaříme na mírném ohni.

  • 2

    Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 3

    Těstoviny slijeme a v hrnci smícháme s nastrouhaným parmezánem. Omáčku dle chuti osolíme, opepříme a promícháme s těstovinami. Nakonec posypeme bazalkou.

Komentáře k receptu