Carské kuře
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 20 g Zázvor celý
- 70 g Jogurt bílý
- 60 g Cibule
- 5 g Skořice celá
- 50 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 58 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 227.3 mg
- Draslík 693.7 mg
- Vláknina 3216 mg
- Vitamín A 3216 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře nasekáme na porce, každý kus do hloubky třikrát nebo čtyřikrát nařízneme. Masem vyložíme pekáč. Smícháme zbylé suroviny a směsí maso důkladně potřeme. Potom je přikryjeme a vložíme na půl hodiny do chladničky. Několikrát je obrátíme a občas potřeme marinádou.
-
2
Do pekáče vložíme maso kostí nahoru. Dáme je na 15 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C a až mírně zhnědne, obrátíme je
-
3
a potřeme marinádou. Pečeme dalších 15 minut, po 7 minutách maso znovu potřeme. Maso je hotové, když je upečené dozlatova a pokud do něj píchneme jehlou, vytéká z něj čirá šťáva.
-
4
Podáváme horké.