Carské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 20 g Zázvor celý
  • 70 g Jogurt bílý
  • 60 g Cibule
  • 5 g Skořice celá
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 227.3 mg
  • Draslík 693.7 mg
  • Vláknina 3216 mg
  • Vitamín A 3216 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře nasekáme na porce, každý kus do hloubky třikrát nebo čtyřikrát nařízneme. Masem vyložíme pekáč. Smícháme zbylé suroviny a směsí maso důkladně potřeme. Potom je přikryjeme a vložíme na půl hodiny do chladničky. Několikrát je obrátíme a občas potřeme marinádou.

  • 2

    Do pekáče vložíme maso kostí nahoru. Dáme je na 15 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C a až mírně zhnědne, obrátíme je

  • 3

    a potřeme marinádou. Pečeme dalších 15 minut, po 7 minutách maso znovu potřeme. Maso je hotové, když je upečené dozlatova a pokud do něj píchneme jehlou, vytéká z něj čirá šťáva.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu