Jablka s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 777.2 mg
 - Vláknina 18019.5 mg
 - Vitamín A 18019.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.
 - 
                                2
Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.
 - 
                                3
Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.
 - 
                                4
Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.