Brambory s brynzovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 400 g Sýr Brynza
  • 10 g Pažitka
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 8 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 742.8 mg
  • Vláknina 8164.8 mg
  • Vitamín A 8164.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.

  • 2

    Brambory necháme péct 60 minut při 200°C.

  • 3

    Slaninu osmažíme dozlatova na pánvi, poté odstavíme a necháme vystydnout.

  • 4

    Brynzu rozmícháme s nasekanou pažitkou a slaninovými škvarečky, osolíme, opepříme.

  • 5

    Vmícháme zakysanou smetanu.

  • 6

    Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme brynzovou směsí.

  • 7

    Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu