Tvarohový domikát s brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 2.5 mg
 - Draslík 445.9 mg
 - Vláknina 5496.8 mg
 - Vitamín A 5496.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 329.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tři až čtyři dny před vařením domikátu si vymícháme hrudkovitý tvaroh se solí a kmínem. Dáme ho do sklenice, uzavřeme a necháme v teple klihnout.
 - 
                                2
Po čtyřech dnech omyté brambory, uvaříme ve slupce (1 litr voda), scedíme je, oloupeme a pokrájíme na kostky.
 - 
                                3
Do hrnce dáme vařit 6 dl vody. Uleželý tvaroh si rozmícháme v 2.5 dl horké vody dohladka a zamícháme ho do vařící vody.
 - 
                                4
Z 1.5 dl smetany a 2 lžic hladké mouky si uděláme zátřepku, dobře ji promícháme (nebo rozmixujeme) dohladka. Pak ji za stálého míchání vlijeme do polévky a povaříme asi 2-3 minuty.
 - 
                                5
Domikát dochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, přidáme pokrájené brambory, které necháme v polévce prohřát a podáváme.