Vafle s ovocem
Suroviny
- 100 g Ananas
 - 100 g Hroznové víno
 - 100 g Jablka
 - 100 g Kiwi
 - 140 g Máslo čerstvé
 - 40 g Med včelí
 - 0.4 g Tuk
 - 7 g Skořice mletá
 - 5 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 50 g Cukr moučkový
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Voda pitná
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 259.1 mg
 - Draslík 381.3 mg
 - Vláknina 4854 mg
 - Vitamín A 4854 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo, cukr a med vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, přilijeme vlažnou vodu a vymícháme těsto.
 - 
                                2
Vaflovač potřeme tukem a pečeme postupně vafle.
 - 
                                3
Jablka, ananas a kiwi oloupeme a očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přisypeme bobule hroznového vína, promícháme a vmícháme lehce našlehanou smetanu.
 - 
                                4
Vafle upravíme na talíře, přelijeme smetanou s ovocem a podáváme.