Drůbeží nudličky zapečené s hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Drůbeží maso
  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Směs koření na kuře
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 1173 mg
  • Vitamín A 1173 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky nebo větší kousky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Česnek nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibuli a osmažíme. Jako další vložíme do směsi maso posypané kořením a znovu smažíme.

  • 2

    Během smažení přidáme nakrájenou anglickou slaninu a ještě osmahneme. Jako další přidáme nakrájený sýr hermelín a nalijeme do směsi smetanu. Ještě krátce promícháme a prohřejeme.

Komentáře k receptu