Tartuffo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 85 g Cukr krupice
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 50 g Sušenky Amaretti
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 191.2 mg
  • Vláknina 4750 mg
  • Vitamín A 4750 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kulatou koláčovou formu o průměru 20cm vyložíme fólií na potraviny.

  • 2

    Bílky s cukrem šleháme v misce nad párou asi 5 minut do zhoustnutí.

  • 3

    V jiné misce nad párou rozehřejeme čokoládu a vmícháme ji do ušlehané směsi. Nakonec opatrně přimícháme ušlehanou smetanu spolu s brandy.

  • 4

    Těsto vlijeme do formy a necháme 4-5 hodin chladit.

  • 5

    Před podáváním vyklopíme tartuffo na talíř a odstraníme fólii. Moučník posypeme rozdrobenými sušenkami a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu