Krevety na česnekovém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 117.3 mg
  • Vláknina 1785.3 mg
  • Vitamín A 1785.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme máslo a na kolečka nakrájený česnek na něm osmahneme.

  • 2

    Krevety omyjeme, očistíme, propláchneme pod studenou vodou a přidáme na pánev k česneku. Dále přidáme sherry brandy, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Kopr očistíme, omyjeme, najemno nasekáme a přidáme do pánve ke krevetám.

  • 4

    Krevety servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu