Brandáda z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 2.5 mg
 - Draslík 141.8 mg
 - Vláknina 5735.5 mg
 - Vitamín A 5735.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasolenou tresku vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 24 hodin stát. Během té doby vodu několikrát vyměníme.
 - 
                                2
Tresku opláchneme, vložíme do pánve, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Po 10 minutách pánev odstavíme z plotny a rybu necháme ještě 10 minut ve vývaru.
 - 
                                3
Vývar slijeme, tresku stáhneme z kůže a vykostíme. Maso rozebereme na lupínky a spolu s prolisovaným česnekem v míse utlučeme na pastu. Pastu vložíme do kastrůlku, zvolna zahříváme a za stálého míchání po částech přiléváme olej a svařené mléko, až vznikne bílý krém.
 - 
                                4
Brandádu podáváme horkou, pokapanou olejem a opepřenou. Doplníme olivami a opečeným chlebem posypaným petrželí.