Tofu sladkokyselé
Suroviny
- 450 g Sýr sójový - Tofu
- 75 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Fazolové klíčky
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika zelená
- 8 ks Klasy kukuřice mražené
- 2 stroužek Česnek
- 2.25 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 96 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 270.6 mg
- Vláknina 12775 mg
- Vitamín A 12775 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Celer pokrájíme na plátky, mrkev na proužky a papriku na kostičky. Napříč na poloviny rozkrojíme zelené fazolové lusky. 
- 
                                2Rozpálíme olej ve woku a přidáme utřený česnek, mrkev, celer, papriku, zelené fazolky a kukuřičné klásky a smažíme 4 minuty. Přidáme fazolové klíčky a tofu a povaříme 2 minuty. 
- 
                                3Cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, Solamyl a vývar smícháme a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. 
- 
                                4Poté ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        