Kuřecí pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 162.7 mg
  • Draslík 47.3 mg
  • Vláknina 635.7 mg
  • Vitamín A 635.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1564.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 30g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a uvaříme kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a nakonec sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Polovinu kaše nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané pudinkové formy. Do zbylé kaše zamícháme nasekané kuřecí maso (pečené nebo vařené) a nasekanou petrželku. Směs rozprostřeme do formy na kaši, formu uzavřeme a pudink vaříme v páře 30-35 minut.

  • 3

    Můžeme podávat se špenátem nebo s rajčatovým salátem a pečivem.

Komentáře k receptu