Velikonoční nádivka lehká

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Uzené maso vařené
  • 150 g Strouhanka
  • 70 g Máslo jihočeské
  • 20 g Kopřiva
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 76.6 mg
  • Draslík 66.6 mg
  • Vláknina 1259 mg
  • Vitamín A 1259 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme celá vejce, vlijeme mléko, osolíme, opepříme, metličkou rozšleháme, přidáme na malé kostky nakrájené vařené maso. Přimícháme prolisovaný česnek, nasekané kopřivy a petrželovou nať. Suroviny posypeme strouhankou, aby se směs zahustila. Všechno ještě jednou důkladně promícháme.

  • 2

    Připravenou směs přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, který vložíme do horké trouby a dozlatova pečeme 30 minut.

  • 3

    Upečenou nádivku necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné větší kostky nebo čtverce. Upravíme je na mělký talíř a podáváme.

Komentáře k receptu