Velikonoční nádivka s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 160 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 174.7 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 4633.3 mg
  • Vitamín A 4633.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 261.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme.

  • 2

    V míse přelijeme rohlíky mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, petrželku, sůl a koření. Směs dobře promícháme.

  • 3

    Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.

Komentáře k receptu