Dezert s čokoládovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 57 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 170 g Cukr krupice
  • 120 g Oplatky tradiční oříškočokoládové
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 40 g Puding vanilková příchuť
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 7.2 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Čokoláda mléčná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 276.3 mg
  • Draslík 19.3 mg
  • Vláknina 5680 mg
  • Vitamín A 5680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 649.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládové oplatky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a 1 lžící cukru. Pak přimícháme lžíci mouky a směs dobře promícháme.

  • 2

    Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (pokud by se těsto lepilo na prsty, omočíme je v práškovém cukru)

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 15 minut.

  • 4

    V misce vyšleháme žloutky. V rendlíku smícháme vanilkový puding, 170 g cukru krupice a 2 špetky soli. Směs dobře promícháme a pomalu za stálého míchání vaříme 1 minutu. Polovinu směsi zašleháme ke žloutkům a pak žloutky vrátíme zpět do rendlíku. Vše za stálého šlehání vaříme 1 minutu, pak odstavíme z plotny. Vmícháme nalámanou čokoládu na vaření, vanilkový cukr, 2 lžíce másla a mícháme do doby, až se čokoláda rozpustí. Krém zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit (3 hodiny).

  • 5

    Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme el. metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a chvilku ještě šleháme.

  • 6

    Na upečený koláč dáme krém, uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nahrubo nastrouhanou mléčnou čokoládou, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu