Příprava polenty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 26 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 126.6 mg
- Vláknina 4650 mg
- Vitamín A 4650 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 803.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce vylijeme vodu, do teplé zamícháme kukuřičnou mouku, kterou dobře metličkou rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky. Za občasného míchání, aby se nepřipálila, vaříme tak dlouho, aby se vyvařila voda. Potom přilijeme mléko a vaříme na hustou kaši, kterou ještě podle chuti osolíme. Kaši je důležité dobře osolit. 
- 
                                2Uvařenou kaši ještě horkou porcujeme na vodou opláchlé talíře a posypeme cibulkou. 
- 
                                3Na pánvi rozpálíme máslo a na něm dozlatova osmahneme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        