Pěna z broskví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Třešně
  • 4 ks Broskve
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 411.3 mg
  • Vláknina 5950 mg
  • Vitamín A 5950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 431.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něho polovinu cukru. Zbylý cukr přimícháme do broskvové kaše spolu se sněhem a ušlehanou smetanou. Mícháme zlehka, aby pěna zůstala mramorovaná.

  • 3

    Nakonec pěnu rozdělíme do pohárů a ozdobíme čerstvými třešněni.

Komentáře k receptu