Buchta s jablkovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 88.7 mg
 - Draslík 403.9 mg
 - Vláknina 12030 mg
 - Vitamín A 12030 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.
 - 
                                2
Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.
 - 
                                3
Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.