Okurková směs se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Párky jemné
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 431.1 mg
  • Vláknina 3474.5 mg
  • Vitamín A 3474.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Párky nakrájíme na kostičky. Omytou, neoloupanou okurku nakrájíme na malé kousky, osolíme a necháme chvíli stát.

  • 2

    V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme lžící vody a chvíli podusíme. Přidáme párky, okořeníme a za stálého míchání krátce opékáme.

  • 3

    Když párky pustí šťávu, vmícháme nakrájenou okurku a vše podusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 4

    Nakonec pokrm zjemníme zakysanou smetanou a krátce povaříme.

  • 5

    Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu