Salát s chlebem, sýrem a rajčaty
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Rajčata
 - 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 200 g Šunka dušená
 - 4 krajíc Chléb konzumní
 - 1 kávová lžička Sirup javorový
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Roketa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pažitka
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 183.5 mg
 - Vláknina 3157.3 mg
 - Vitamín A 3157.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky, ty pak na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                2
Omytá rajčata rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Kozí sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Roketu opláchneme, přebereme a necháme okapat.
 - 
                                3
Na zálivku rozmícháme vinný a balzamicový ocet, přidáme javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháváme olej.
 - 
                                4
Chlebové kostky, rajčata, cibuli, šunku, sýr, roketu a zálivku rozmícháme v míse a posypeme nasekanou pažitkou.