Jemné vafle s višňovou marmeládou
Suroviny
- 200 g Marmeláda višňová
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Cukr krupice
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 114.8 mg
 - Draslík 55.4 mg
 - Vláknina 1653 mg
 - Vitamín A 1653 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 91.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce, pomerančovou kůru, mouku, špetku soli, kypřící prášek do pečiva a nakonec zakysanou smetanu. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
 - 
                                2
Vaflovou formu vytřeme slunečnicovým olejem a nalijeme dovnitř těsto. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vafle servírujeme na připravené talíře, mažeme višňovou marmeládou a zdobíme neslazenou ušlehanou šlehačkou.