Petržel na zázvoru
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 29 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 56.6 mg
- Draslík 1493.8 mg
- Vláknina 16569.8 mg
- Vitamín A 16569.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 333.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou petržel nakrájíme na nudličky a blanšírujeme v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty. 
- 
                                2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájený zázvor a za stálého míchání zvolna opékáme 2-3 minuty. Přidáme petržel, promícháme, osolíme a opepříme. 
- 
                                3Směs vložíme do zapékací mísy a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        