Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 732 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 74.1 mg
 - Draslík 1187.3 mg
 - Vláknina 14545 mg
 - Vitamín A 14545 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 269 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.
 - 
                                3
Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
 - 
                                4
Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.
 - 
                                5
Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.