Šmakoun s tatarskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Šmakoun
  • 40 g Jogurt nízkotučný
  • 5 g Flora light
  • 40 ml Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 15.2 mg
  • Draslík 118 mg
  • Vláknina 1890 mg
  • Vitamín A 1890 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šmakoun nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, cibuli pokrájíme na silnější kolečka a rozebereme na kroužky, sýr nastrouháme.

  • 2

    Pekáček vymažeme Florou, na dno položíme polovinu plátků šmakouna, posypeme kroužky cibule, zakryjeme zbylými plátky šmakouna. Zalijeme tatarskou omáčkou smíchanou s jogurtem, zasypeme strouhaným sýrem, pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 15 minut, poté pekáček odkryjeme a dopečeme.

Komentáře k receptu