Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Cukr třtinový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mrkev kořen
  • 100 g Sýr smetanový 65%
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 169.3 mg
  • Draslík 130 mg
  • Vláknina 2299.8 mg
  • Vitamín A 2299.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní vejce, nalijeme 2 lžíce pomerančové šťávy, přidáme nastrouhanou mrkev, cukr, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva.

  • 3

    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme ručně v míse. Těsto dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje, pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 5

    Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté již jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a ponecháme pomalu zcela vychladnout.

  • 7

    V době, kdy chlebíček chladne, si připravíme polevu. V míse ušleháme smetanový sýr s 1 lžící pomerančové šťávy a moučkovým cukrem, polevu pak na chlebíček namažeme.

Komentáře k receptu