Chléb z pohanky a podmáslí z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 200 g Pohanka
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko - podmáslí
  • 180 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 242.4 mg
  • Vláknina 6915.3 mg
  • Vitamín A 6915.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve umeleme pohanku. Pokud nemáme mlýnek na obilí, můžeme ji podrtit v nožovém mixéru nebo mlýnku na kávu.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a podmáslí, přisypeme smíchané oba druhy mouky a anýz. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout. Chléb s pohankou má méně lepku, proto ho vždy krájíme až zcela vychladlý.

Komentáře k receptu