Tyčinky se solí jako pochoutka k sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 21 g Droždí
  • 150 ml Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 3097 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 137.1 mg
  • Vláknina 8190 mg
  • Vitamín A 8190 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mouku, promícháme se 2 lžičkami soli, uděláme důlek do kterého nadrobíme 1/2 kostky droždí a promícháme s vlažnou vodou, zasypeme moukou a mísu přikryjeme vlhkou utěrkou, během 15 minut vzejde kvásek. Po přidání změklého másla zpracujeme na hladké těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu (těsto zdvojnásobí svůj objem).

  • 2

    Vykynuté těsto rozválíme na placku 2-3 mm silnou. Rádýlkem nebo nožem krájíme proužky široké asi 1 cm. Proužky poklademe plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 201°C dozlatova asi 10 minut.

Komentáře k receptu