Koláč s hruškami na karamelu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 13 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 97.8 mg
- Draslík 87.4 mg
- Vláknina 1621.3 mg
- Vitamín A 1621.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme je a vyřízneme jádřince. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu půl deci vody, rozpustíme v ní 60 gramů cukru s kardamonem a na mírném ohni cukr necháme zkaramelizovat. 
- 
                                3Kulatou rozevírací dortovou formu vyložíme alobalem a ohřejeme v předehřáté troubě. Zkaramelizovaný cukr nalijeme do formy a rovnoměrně ho rozprostřeme. Na cukr položíme čtvrtky hrušek. 
- 
                                4V míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, zbylých 140 gramů cukru, vanilkový cukr, vejce a máslo. Směs důkladně rozmixujeme a nalijeme na hrušky do formy. 
- 
                                5Troubu vyhřejeme na 190 stupňů a koláč v ní pečeme 1 hodinu. Pak formu vyjmeme z trouby a koláč v ní ještě dalších 30 minut až jednu hodinu necháme. Potom odstraníme okraj formy a koláč necháme ještě 10 až 15 minut chladnout. Potom ho přendáme na podnos a můžeme krájet na porce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        