Sardinky s omáčkou z oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sardinka obecná
  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Majonéza
  • 50 g Olivy zelené
  • 100 g Jogurt bílý
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 96.9 mg
  • Vláknina 1004.5 mg
  • Vitamín A 1004.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky omyjeme, opepříme a každou z nich obalíme plátkem slaniny a potřeme olejem. Olivy pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Rybky necháme 5 minut grilovat nad rozpáleným grilem. Olivy smícháme s jogurtem, majonézou, zeleným pepřem a česnekem. Dochutíme solí. Grilované sardinky servírujeme s olivovou omáčkou.

Komentáře k receptu