Uherský knedlík se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 62 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 522.9 mg
- Draslík 189.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi smažíme jen do doby, až zesklovatí. 
- 
                                2Polotvrdé žemle nebo housky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. 
- 
                                3Mezitím v druhé misce utřeme měkké máslo s 2 žloutky a solí. Potom postupně zašleháme 6 vajec. Vyšlehané máslo s vejci dáme do mísy k namočeným houskám, ještě přidáme vychladlou slaninu a směs dobře promícháme, vytvarujeme podlouhlý knedlík. 
- 
                                4Do většího hlubokého hrnce dáme 2 litry vody. Na hrnec pevně přivážeme ubrousek nebo utěrku tak, že když do něj položíme knedlík, nesmí se dotýkat vody. Vodu přivedeme k varu, na ubrousek položíme knedlík, zakryjeme poklicí nebo druhým hrncem a knedlík pomalu vaříme v páře 80 minut. 
- 
                                5Uvařený knedlík nakrájíme na plátky a podáváme teplý jako přílohu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        