Vanilkový krém z mléka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 290.2 mg
 - Draslík 24.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misku vlijeme 250 ml mléka. Přidáme Maizenu, žloutky a 40 g cukru. Vymícháme dohladka krém.
 - 
                                2
Vanilkový lusk podélně nařízneme. Do hrnku vlijeme zbytek mléka a 20 g cukru. Přidáme naříznutý vanilkový lusk. Hrnek s mlékem, cukrem a luskem zahříváme a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Potom odstavíme ze sporáku a vyndáme vanilkový lusk. Vyškrábeme z něho dřeň a vložíme zpátky do mléka.
 - 
                                4
Znovu uvedeme mléko k varu a vešleháme krém z Maizeny, žloutků a cukru. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém.
 - 
                                5
Naplníme krémem formičky a povrch zasypeme zbytkem cukru. Necháme hodinu chladit a pak vyklopíme a podáváme.