Běloruský višňový kysel

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Višně
  • 200 g Cukr krupice
  • 600 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 239.5 mg
  • Vláknina 2666.7 mg
  • Vitamín A 2666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté višně vypeckujeme, posypeme cukrem a necháme stát.

  • 2

    Pecky roztlučeme, zalijeme 500 ml horké vody, přidáme šťávu vykapanou při odpeckování višní a uvedeme do varu. Vaříme 3 minuty, potom odvar přecedíme.

  • 3

    Horkým odvarem zalijeme višně a dáme vařit. Do vařícího roztoku, vlijeme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody, zamícháme, přivedeme do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 4

    Višňový kysel podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu