Květáková krémová polévka s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 191.1 mg
 - Draslík 406.7 mg
 - Vláknina 3709.8 mg
 - Vitamín A 3709.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný, pod tekoucí studenou vodou opláchnutý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák dáme do hrnce s vodou osolenou špetkou soli. Uvaříme do měkka asi 15 minut, scedíme, vývar z květáku smícháme dohromady s hovězím vývarem a vložíme uvařený květák.
 - 
                                2
Na mírném ohni povaříme 10 minut, přilijeme smetanu, prolisovaný česnek, přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, dochutíme zbylou solí, pepřem, vmícháme rozkvedlané žloutky. Vše mixérem rozmixujeme. Nakonec do polévky vložíme máslo a mícháme až do jeho rozpuštění.
 - 
                                3
Podáváme v hlubokých talířích. Porce ozdobíme lístečky petrželové natě.