Čedarový dip
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 126.4 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                11) Čedar nastrouháme. 
- 
                                22) Vyšleháme mléko s vejci, zašleháme hořčici a polovinu čedaru. Dáme vařit. 
- 
                                33) Škrob smícháme s vodou. Až čedarová směs začne pobublávat, přidáme ho k ní. 
- 
                                44) Pomalu přidáme zbytek sýra a povaříme 10 minut. 
- 
                                55) Osolíme, opepříme. 
- 
                                66) Podáváme horké k chipsům nebo zeleninovým lupínkům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        