Okurkové suflé s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 909.4 mg
 - Vláknina 8601.5 mg
 - Vitamín A 8601.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.
 - 
                                4
Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.
 - 
                                5
Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
 - 
                                6
Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.