Základní čokoládový krém na dezerty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 16.2 mg
 - Draslík 0.5 mg
 - Vláknina 750 mg
 - Vitamín A 750 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V horké vodní lázni si připravíme čokoládový krém: misku posadíme na síto, které je ponořené do hrnce s mírně vroucí vodou. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji pomalu rozpustit.
 - 
                                2
V druhé míse si vyšleháme el. ručním šlehačem změklé máslo do světlé pěny, kterou šleháme asi za 4-5 minut. Postupně do másla budeme přidávat prosátý moučkový cukr a po lžicích smetanu. Tuto směs budeme šlehat dalších 5 minut. Pak do krému budeme pomalu, za stálého šlehání, přilévat rozpuštěnou čokoládu. Šlehat budeme ještě 2-4 minuty do doby, až krém bude mít hladkou konzistenci a krásně hnědou barvu. Krém dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned zdobíme.