Domácí potahovací hmota na dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mléko sušené polotučné
  • 0.5 kávová lžička Potravinářská barva
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené mléko a moučkový cukr smícháme.

  • 2

    Přidáme pár kapek mandlového aroma a postupně přiléváme po kapkách vodu. Těsto zpracováváme do hladké nelepivé hmoty. Pokud se těsto nespojuje, můřeme přidat jeden čerstvý bílek.

  • 3

    V případě, že je hmota moc řídká, můžeme znovu přidat trochu sušeného mléko a cukru. Zpracovanou hmotu obarvíme potravinářským barvivem.

  • 4

    Před použitím rozválíme.

Komentáře k receptu