Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Chřest bílý
  • 200 g Játra husí
  • 100 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Vepřový mozek
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Slepice
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4923 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 233 g
  • Sodík 2695 mg
  • Bílkoviny 586 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 6270.2 mg
  • Draslík 6140.6 mg
  • Vláknina 26147 mg
  • Vitamín A 26147 mg
  • Vitamín B6 10.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.2 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 147.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Doměkka uvaříme slepici ve slané vodě a necháme vychladnout. Vyndáme, stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.

  • 2

    Rozředíme mlékem, povaříme a necháme vychladnout.

  • 3

    Přidáme žloutky.

  • 4

    Mozeček očistíme, odstraníme blanku, naškrabeme husí játra a smícháme s jíškou, s masem a připravenou zeleninou.

  • 5

    Ušleháme tuhý sníh z bílků. Zamícháme zlehka parmezán, sůl a vmícháme do směsi.

  • 6

    Vymažeme pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a dva prsty pod okraj ji naplníme masovou směsí.

  • 7

    Uzavřeme formu a ve vodní lázni hodinu vaříme.

  • 8

    Vyklopíme na předehřátou mísu a podáváme teplé.

Komentáře k receptu