Polévka z kyselého mléka - zelňačka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 196.9 mg
  • Vláknina 4440.5 mg
  • Vitamín A 4440.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Překrájené zelí uvaříme se solí a kmínem.

  • 2

    Zahustíme kyselým mlékem s rozkvedlanou hladkou moukou a dobře povaříme.

  • 3

    K polévce podáváme brambory vařené na loupačku.

Komentáře k receptu