Mandlové trubičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 60 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 114.1 mg
  • Vláknina 2440 mg
  • Vitamín A 2440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme nastrouhané mandle a osladíme.

  • 2

    Pečící papír na plechu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V tenké vrstvě rozetřeme těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečené, ještě teplé těsto nakrájíme na proužky a svineme je přes vařečku do tvaru trubiček.

  • 4

    Vychladlé plníme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu