Hráškový salát s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Sýr Gouda 45%
  • 250 g Hrachové lusky
  • 125 g Rajčata Cherry
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 833 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 690.1 mg
  • Vláknina 7980.8 mg
  • Vitamín A 7980.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrachové lusky opláchneme, spaříme asi 4 minuty ve vařící vodě a necháme je okapat.

  • 2

    Rajčata omyjeme a rozkrojíme na poloviny, sýr nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Jogurt promícháme s hořčicí a nasekaným koprem, osolíme a opepříme.

  • 4

    Lusky, rajčata a sýr upravíme na talíře, přelijeme jogurtovým dresinkem.

Komentáře k receptu