Mrkvové placičky s jogurtovým krémem a Fetou
Suroviny
- 150 g Sýr Feta
 - 100 g Jogurt bílý
 - 600 g Brambory
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Ředkvička
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ovesné vločky
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 265 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 77.3 mg
 - Draslík 889.8 mg
 - Vláknina 17435.2 mg
 - Vitamín A 17435.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozmačkáme vidličkou sýr Feta a umícháme s jogurtem. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr.
 - 
                                2
Oloupané brambory a mrkev nastrouháme, oloupanou cibuli jemně pokrájíme. Do mísy dáme brambory, mrkev, cibuli, ovesné vločky, vejce, lžičku soli, vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Na teflonové pánvi na lžíci rozehřátého oleje smažíme z těsta placičky po obou stranách do zlatova. Usmažené placičky vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
 - 
                                4
Mrkvové placičky upravíme na talíře a ozdobíme na plátky krájenými ředkvičkami a rajčaty.