Špagety se sójovým masem
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 40 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 400 g Sójové kostky
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Majoránka
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 4882 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 16.4 mg
 - Draslík 2653.2 mg
 - Vláknina 12375.2 mg
 - Vitamín A 12375.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Sójové maso pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vývarem ze špaget. Necháme chvíli stát.
 - 
                                3
Na jedné lžíci sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, papriku, sójové maso a sůl. Přilijeme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka.
 - 
                                4
Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petržel a prolisovaný česnek s bílým jogurtem. Okořeníme nasekanou bazalkou, tymiánem a majoránkou.
 - 
                                5
Omáčku nalijeme na uvařené špagety a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.