Špagety se sójovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 400 g Sójové kostky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 4882 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 16.4 mg
  • Draslík 2653.2 mg
  • Vláknina 12375.2 mg
  • Vitamín A 12375.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Sójové maso pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vývarem ze špaget. Necháme chvíli stát.

  • 3

    Na jedné lžíci sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, papriku, sójové maso a sůl. Přilijeme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka.

  • 4

    Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petržel a prolisovaný česnek s bílým jogurtem. Okořeníme nasekanou bazalkou, tymiánem a majoránkou.

  • 5

    Omáčku nalijeme na uvařené špagety a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu