Bramborová omeleta plněná špenátem a bílým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1010 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 792.6 mg
 - Draslík 2326.9 mg
 - Vláknina 21245 mg
 - Vitamín A 21245 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme máslo a brambory nakrájené na kostičky 10 minut opékáme dozlatova. Brambory odložíme do mísy.
 - 
                                2
Na pánev vložíme česnek, mletou papriku a rajčata nasekaná na kostičky, opékáme 2 minuty.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, nalijeme k osmaženým bramborám a zamícháme.
 - 
                                4
Do vroucí vody vložíme špenát a minutu vaříme. Scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou. Špenát promícháme se sýrem, jogurtem a fenyklem.
 - 
                                5
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, poklademe čtvrtinou bramborové směsi. Opékáme 2 minuty po každé straně. Omeletu odložíme stranou a tento postup 3x opakujeme.
 - 
                                6
Omelety navršíme špenátovou náplní a směsí s rajčaty. Ihned podáváme.