Jogurtový sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 63.7 mg
 - Draslík 759.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jogurtový sýr vznikne filtrováním jogurtu. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru nalijeme jogurt. Pod to dáme misku nebo jinou nádobu, do které bude odkapávat tekutá syrovátka. Přikryjeme a necháme v lednici 6-8 hodin.
 - 
                                2
Když tekutá syrovátka prokape, můžeme jí odstranit - jogurtový sýr je to, co zůstane v sítku.