Kuřecí maso se dvěma dipy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Okurka salátová
  • 100 g Okurky
  • 80 g Arašídová pomazánka
  • 80 g Jogurt bílý
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 15 ml Olej slunečnicový
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Pomerančová šťáva
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 3 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 66.6 mg
  • Draslík 779.7 mg
  • Vláknina 3637.3 mg
  • Vitamín A 3637.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na nudličky a zlehka obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Nudličky masa osmažíme na oleji dozlatova, odkládáme na ubrousek.

  • 3

    Rajčatový dip připravíme z najemno nasekaných rajčat, přimícháme smetanový sýr, rajčatový protlak a nasekanou petrželku.

  • 4

    Připravíme arašídový dip. Arašídovou pomazánku, bílý jogurt a pomerančovou kůru důkladně smícháme v misce. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou pomerančové šťávy.

  • 5

    Kuřecí maso podáváme s oběma dipy a s kousky syrové zeleniny.

Komentáře k receptu